неділя, 12 листопада 2017 р.

Педагогічний практикум в Маслівській ЗОШ

…Учитель повинен свідомо йти в ногу з сучасністю, 
пройматися і надихатися силами, що пробудилися в ній.
А.Дістєрвег

3 листопада 2017 року в Маслівській  школі (директор Ковш О.П.) заступником директора з навчально-виховної роботи Кравченко О.Г. проведено педагогічний практикум на тему «Використання інформаційно-комунікаційних технологій як засіб формування ключових компетентностей учнів».
Володіння  учителем комп’ютерною грамотністю – веління часу. Адже відповідно до Типового положення  про атестацію педагогічних працівників присвоєння всіх кваліфікаційних категорій «спеціаліст», «спеціаліст другої категорії», «спеціаліст першої категорії», «спеціаліст вищої категорії» передбачає використання учителями інформаційно - комунікаційних технологій, цифрових освітніх ресурсів у навчально – виховному процесі. Переорієнтація мислення сучасного педагога на усвідомлення принципово нових вимог до його педагогічної діяльності, готовність вчителя використовувати ІКТ як допоміжний навчальний ресурс набуває особливого значення. 
   На початку заходу  Кравченко О.Г. наголосила на тому, що обов`язковим компонентом підготовки сучасного педагога є оволодіння ним сучасними технологіями отримання й передачі учням нової інформації. Працюючи в групах, учителі мали змогу пройти експрес-опитування, заповнити анкети щодо використання ІКТ  та подискутувати стосовно запитання «Що, на Вашу думку, заважає активному застосуванню ІКТ в освітньому процесі?». Вчитель інформатики Соромотіна О.О. поділилася з колегами досвідом виконання онлайн тестів за допомогою безкоштовного сервісу Online Test Pad.   Кравченко О.Г. познайомила вчителів з унікальною технологією - ментальні карти,  за допомогою  мультимедійної дошки та відповідної програми було створено зразок ментальної карти. Під час підведення підсумків кожен вчитель визначився в перевагах використання ІКТ. Захід пройшов у довірливій та затишній атмосфері.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь у семінарі від ХАНО

 10 та 11 жовтня 2023 року брала участь у семінарі "Освітні втрати", який для вчителів української мови та літератури провели доце...