неділя, 10 листопада 2019 р.

День української писемності та мови


«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний. І це справді так. Мова – надбання предків, наше багатство. Про це ми повинні пам’ятати кожного дня, а особливо – в День української писемності та мови.
Традиційно в нашій школі відбувається низка заходів, приурочених до святкування Дня української писемності та мови. Зранку відчувався святковий настрій, бо багато учнів та вчителів прийшло у вишиванках, гучно лунали пісні про  українську мову. Після першого уроку  провела свято “Наш скарб — рідна мова”,  щоб вже вкотре вшановувати нашу рідну мову, ще раз почути щирі слова любові й вдячності до неї, згадати нелегкий шлях її розвитку. У святі взяли участь діти усієї школи, звучали вірші Т.Шевченка, Л.Українки, М.Шашкевича, гумористичні сценки та пісні про мову.
Учні школи поширювали крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів, видатних історичних постатей. Цим учні хотіли продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність.
Цього дня також стартував Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика для учнів 3-9 класів. Крім того, за традицією, у цей день транслювався Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, до написання якого долучилися не лише учні та вчителі, а й всі працівники школи.
Ті, хто взяли участь у заходах, присвячених Дню української писемності та мови, зрозуміли, що знання рідної мови та вміння нею користуватися – це шлях до всебічного розвитку людини. Пам’ятаймо слова відомого грецького філософа Сократа: «Заговори, щоб я тебе побачив!».



Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь у семінарі від ХАНО

 10 та 11 жовтня 2023 року брала участь у семінарі "Освітні втрати", який для вчителів української мови та літератури провели доце...