пʼятниця, 21 грудня 2018 р.

Пишемо та говоримо українською без помилок

     
З метою швидкого ознайомлення з ключовими моментами правопису пропоную скористатися онлайн-конспектами «Лайфхак української мови» від проекту Еd-Еra. «Лайфхаки українською» – це телевізійний проект, на меті якого є популяризація української мови та загальнодержавне підвищення грамотності.
     Також корисним буде Офіційний сайт української мови – сайт, що створений для школярів, студентів, вчителів та викладачів, а також для тих, хто цікавиться українською культурою. Тут міститься багато корисного матеріалу, використання якого дозволить поглибити знання української під час підготовки до іспитів, контрольних робіт чи диктантів. Цей сайт справжня скарбничка для учнів, вчителів, мовознавців чи тих, хто тільки починає вивчати українську чи знайомитися з культурою нашої країни. Ресурс корисний для підготовки до контрольних робіт, диктантів та іспитів. А також буде незамінним помічником при підготовці до ЗНО.
На цьому ресурсі міститься безліч корисних матеріалів:
  • всі правила (3 варіанти правопису, включаючи довоєнний);
  • про мову (зміст державної символіки, історія мови, наявні діалекти тощо);
  • корисне (підручники, презентації, відеоуроки, словник синонімів, онлайн перевірка орфографії);
  • блоги (корисні статті для вчителів, учнів та батьків);
  • культура (велика добірка щедрівок, колядок та веснянок).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Участь у семінарі від ХАНО

 10 та 11 жовтня 2023 року брала участь у семінарі "Освітні втрати", який для вчителів української мови та літератури провели доце...